Zalety restauracji a’la carte w hotelu

Wybierając się nad jezioro w celach czysto wypoczynkowych, marzysz o tym, by spędzić ten czas w komfortowych warunkach – dokładnie tak, jak lubisz. Nie chcesz czuć presji grafiku wypełnionego różnymi zajęciami, ani być zmuszonym do jedzenia czegoś, na co niekoniecznie masz ochotę. Dlatego w Hotelu Mikołajki zapewniamy możliwość spożywania posiłków w hotelowej restauracji a’la carte – dlaczego to takie istotne?

Mikołajki restauracja a’la carte – wybieraj spośród bogatego menu

A’la carte, czyli z języka francuskiego „według karty”, to sposób wyboru potraw doskonale nam znany z restauracji polskich i zagranicznych. Zamiast szwedzkiego stołu czy gotowego zestawu dań lądującego na na stole, każdy z gości ma możliwość zapoznania się z obowiązującym obecnie menu i wybrania spośród licznych propozycji przystawek, zup, dań głównych, deserów czy koktajli. Nasza karta jest przygotowywana z niezwykłą starannością – znajdują się w niej wyłącznie sprawdzone, lubiane dania, które zdecydowanie zasługują na polecenie.

Menu w znajdującej się przy Hotelu Mikołajki restauracji to szereg potraw bazujących na sezonowych składnikach, zmienianych w zależności od pory roku, aby dostarczać wszystkim Gościom jak najlepszych doznań smakowych płynących ze spożywania najświeższych produktów dostępnych lokalnie.

Jakie jeszcze są zalety restauracji a’la carte w hotelu?

Jeśli chodzi o Mikołajki restauracja mieszcząca się przy hotelu o tej samej nazwie co miasto utrzymuje najwyższy standard jeśli chodzi o jakość kuchni fusion, serwującej potrawy oryginalne, ale utrzymane w doskonale znanych każdemu ryzach smakowych. Dlatego też jej menu jest różnorodne, inspirujące i ciekawe. Znajdą się tam zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie i wegańskie, bardziej konwencjonalne oraz te, które zaspokajają nie tylko apetyt, ale również poczucie estetyki każdego z Gości. Każdy z nich może wybrać spośród dań z karty dokładnie te potrawy, które według niego wydają się być najciekawsze i najbardziej odpowiadają indywidualnym preferencjom.

Serwowanie dań według karty to sposób na to, aby restauracja przygotowywała dokładnie tyle jedzenia, ile zostanie rzeczywiście zjedzone – dlatego wybierając lokal z menu a’la carte możesz przyczynić się do promowania ideologii less waste, sprzyjającej ekologii. To również sposób na to, by zmodyfikować proponowane dania z karty według własnych upodobań – wyeliminować jeden ze składników, czy dodać więcej przyprawy, którą się uwielbia. Nie da się ukryć, że dania przygotowywane na bieżąco, dopiero po złożeniu zamówienia przez Gościa, dużo łatwiej dostosować do jego własnych gustów, niż te przygotowane w większej ilości i podane na stół. Dzięki stołowaniu się w restauracji hotelowej podającej dania a’la carte, można przeżyć ten wspaniały czas wypoczynku dokładnie tak, jak się lubi, nawet pod względem kulinarnym. Tym samym zapewniasz sobie same dobre wspomnienia, wybierając hotel z restauracją serwującą wszystkie posiłki według specjalnej, sezonowej karty.